DIOK4 Uit

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op vrijdag 12 april reisden met een team af naar wederom het sportcentrum op de Universiteit Twente. Deze keer speelden we tegen Diok DBV V4.
Spelen tegen Diok levert verrassende tegenstanders op; in dit geval een internationale samenstelling met spelers uit Nederland, Indonesië en China. Naar goede gewoonte startten we met beide dubbels. Anke en Karina speelden tegen Shantal en Minsi. Het overwicht lag wisselend bij de tegenstandsters en bij onze dames. Uiteindelijk wisten Anke en Karina het overwicht te houden en wonnen met 18-21 en 17-21. Gelijktijdig werd de heren dubbel gespeeld, waarbij Marco en Dennis de heren Chris en Giri tegenover zich vonden. In de eerste set moest even gezocht worden naar het juiste spel. Deze ging redelijk gelijk op, maar werd gewonnen met 18-21. De tweede set pakten de heren van Grol door en wonnen met 10-21.
Vervolgens waren de 4 mixen aan de beurt. Dennis en Karina namen het op tegen Chris en Minsi. In deze wedstrijd konden ze het initiatief nemen en hielden dit vervolgens stevig in handen. Er werden veel harde smashes gelanceerd, maar deze mochten de tegenstander niet baten: uitslag 11-21 en 10-21 voor Grol. Marco en Anke mochten het proberen tegen Giri en Shantal. In de eerste set was het spannend en konden de Grollenaren onvoldoende grip krijgen op de studenten. Deze moest uit handen gegeven worden met 21-19. Uiteraard konden we dit niet op ons laten zitten en Anke en Marco schakelden dan ook een tandje bij. Dat leverde een compleet ander beeld op en de tweede set werd gewonnen met 12-21. Gevolg: een derde set. Hierin wisten de tegenstanders zich toch weer goed te weren en er moest dan ook flink gewerkt worden door Anke en Marco. De winst was uiteindelijk voor hen met 21-23.
In de volgende partijen werd van partners gewisseld. Dennis en Anke stonden tegenover Giri en Minsi; twee sterke spelers waarvan veel tegenstand verwacht werd. Ze kunnen beide hard slaan, smashen en hebben een goed loopvermogen. Ze hadden echter wat buiten de waard gerekend, want Anke en Dennis kunnen er ook wat van! Ze wonnen hun partij met 10-21 en 16-21. Marco en Karina speelden de laatste mix. Chris en Shantal’s samenwerking werd gedurende de wedstrijd steeds beter, waardoor het behoorlijk lastig werd voor Marco en Karina. De eerste set ging naar de tegenstander met 21-18. In de tweede set herpakte Grol zich, en pakte hier de winst: 12-21. De derde set werd spannend en hier sloeg de weegschaal door naar de tegenstanders. Deze wedstrijd moest uiteindelijk uit handen gegeven worden met 21-19.
Nadat een lichtelijk gedesoriënteerde Dennis de weg naar de kleedkamers terug had gevonden, kon Grol bijna met 5-1 op zak naar huis. Eerst de immer gezellige “derde helft”. Boven in de kantine kregen we naar goede gewoonte van Diok taart voorgeschoteld en hebben we nog flink gelachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *