Jeugd

Jeugd

Ook voor de jeugd heeft onze badmintonvereniging diverse mogelijkheden om het fascinerende spelletje te spelen.

Sinds begin 2015 zijn de 2 aparte jeugdgroepen samengevoegd. Er zijn momenteel een 20-tal jeugdleden tussen 8 en 18 jaar, verdeeld over twee subgroepen. Zij worden begeleid door enkele seniorleden (met veel badmintonervaring) en een gediplomeerd trainer. Zij trainen en spelen van 18.45 – 20.00 uur op de woensdagavond. (Bekijk ook onze andere speeltijden hier.)

Voor de beginners is zo de mogelijkheid om kennis te maken met badminton en de eerste beginselen te leren. Er worden diverse slagen, zoals de opslag (service) en het op de juiste manier vasthouden van het racket geleerd, zodat ze de slagen waarmee ze in de toekomst te maken krijgen, onderhands, bovenhands, forehand en backhand, goed uit kunnen voeren. Maar natuurlijk worden er ook onderlinge wedstrijdjes gehouden en komt daarbij ook de telling en de spelregels aan bod.

Teneinde onze jeugd ook kennis te laten maken met leden van andere verenigingen wordt jaarlijks een uitwisselingstoernooitje georganiseerd met buurtverenigingen uit Winterswijk (Pluumke) en Lichtenvoorde (LBC). Hieraan kunnen alle jeugdleden deelnemen. De oudere jeugdgroep doet al enkele jaren met veel succes mee aan de z.g. Berkelcompetitie. Dit is een competitie in toernooivorm voor teams van 2 personen die afwisselend een zaterdagochtend
spelen in een van de deelnemende plaatsen. Eibergen, Lochem, Ruurlo, Borculo, Hengelo (Gld.) Neede en Groenlo.